Wat is Full Site Editing (FSE) voor WordPress

WordPress Full Site Editing (FSE) is een revolutionaire nieuwe functie die de manier zal veranderen waarop we WordPress-websites maken en bewerken. Met FSE hebben gebruikers de mogelijkheid om elk aspect van hun website te maken en te bewerken met slechts één tool: de WordPress-editor.

Deze nieuwe functie is momenteel beschikbaar als experimentele functie in WordPress 5.8 en zal naar verwachting een kernfunctie worden in toekomstige releases. In deze blogpost gaan we dieper in op WordPress Full Site Editing, hoe het werkt en wat het betekent voor websitemakers.

Wat is Full Site Editing (FSE)?

Full Site Editing (FSE) is een nieuwe functie in WordPress waarmee gebruikers elk aspect van hun website kunnen maken en bewerken met behulp van de WordPress-editor. Dit omvat de koptekst, voettekst en alle andere sjabloononderdelen waaruit het siteontwerp bestaat.

Met Full Site Editing kunnen gebruikers sjablonen voor pagina’s, berichten en aangepaste berichttypen maken en bewerken. Deze sjablonen kunnen alles omvatten, van de lay-out en het ontwerp van de pagina tot de inhoud en media die worden weergegeven.

Hoe werkt Full Site Editing (FSE)?

Full Site Editing (FSE) wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe op blokken gebaseerde WordPress-editor, ook wel bekend als Gutenberg. Gutenberg is al enkele jaren in ontwikkeling en is nu de standaard editor in WordPress.

Met Full Site Editing kunnen gebruikers sjablonen maken en bewerken met dezelfde op blokken gebaseerde editor die ze gebruiken voor het maken en bewerken van berichten en pagina’s. Met de editor kunnen gebruikers blokken naar de sjabloon slepen en neerzetten, inhoud toevoegen en het ontwerp vormgeven.

Wat zijn de voordelen van Full Site Editing (FSE)?

Volledige sitebewerking biedt verschillende voordelen voor websitemakers. Hier zijn een paar van de meest opvallende voordelen:

Gebruiksvriendelijk: Full Site Editing maakt het voor gebruikers gemakkelijk om hun website te maken en te bewerken. Ze kunnen alles doen binnen de WordPress-editor, zonder dat ze hoeven te weten hoe ze moeten coderen of andere tools moeten gebruiken.

Consistent ontwerp: met Full Site Editing kunnen gebruikers sjablonen voor hun website maken met een consistent ontwerp. Dit zorgt ervoor dat de website er professioneel en samenhangend uitziet.

Tijdbesparend: Full Site Editing bespaart tijd omdat gebruikers alles binnen één tool kunnen maken en bewerken. Dit betekent dat ze niet hoeven te schakelen tussen verschillende tools om hun website te ontwerpen en te bewerken.

Flexibiliteit: Full Site Editing biedt flexibiliteit omdat gebruikers sjablonen kunnen maken voor elk type pagina, bericht of aangepast berichttype. Dit betekent dat ze voor elke pagina of post een uniek ontwerp kunnen maken.

Conclusie

WordPress Full Site Editing is een echte game-changer voor website-makers. Met Full Site Editing kunnen gebruikers elk aspect van hun website maken en bewerken met slechts één tool: de WordPress-editor. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om een consistent ontwerp te maken, tijd te besparen en flexibiliteit te hebben bij het maken van hun website.

Hoewel het bewerken van volledige sites zich nog in de experimentele fase bevindt, is het duidelijk dat het de potentie heeft om een kernfunctie van WordPress te worden. Websitemakers zouden nu moeten beginnen met het verkennen van Full Site Editing om voorop te blijven lopen en te profiteren van deze krachtige nieuwe tool.